Aanpak eenzaamheid Kampen

Op deze pagina vind je informatie over de aanpak in de gemeente Kampen.

Aftrap lokale aanpak Eén tegen Eenzaamheid en Coalitie ”Kom Erbij”

Op 24 november 2020 heeft de aftrap van de lokale aanpak Een tegen Eenzaamheid plaatsgevonden en Coalitie “Kom Erbij!”. Op het YouTube-kanaal van de gemeente Kampen kun je hier een video over vinden.

Eenzaamheid is een complex probleem, dat maatwerk en samenwerking vraagt. Meer informatie over de aanpak in Kampen is te vinden in de nota Eén tegen Eenzaamheid ‘Kom erbij!’. Je vindt de nota via deze link.

De volgende partners hebben zich op 24 november aangesloten bij de lokale coalitie ‘Kom Erbij!’:

Gemeente Kampen, WijZ Welzijn Kampen, Samenwerkingsverband culturele instellingen SAMBIQ, Humanitas, GGD IJsselland, InteraktContour, DeltaWonen, De Kern Maatschappelijke Dienstverlening, Beter Wonen, MEE IJsseloevers, Present Kampen, Apotheek Flevowijk, ArboPositief, Zonnebloem Kampen, Eetze, Seniorensociëteit, Ont-Moet, Samenwerkingsverband, Kerken in Kampen, Icare, PGVZ, Curadomi, Buurtzorg, IJsselheem, Beter Thuis Wonen, PCOB Kampen, Begraafplaats Kampen.

Wil jij als organisatie ook aansluiten bij de coalitie meld je dan bij Sylvia de Ruiter, beleidsontwikkelaar, via (06) 300 309 42 of via S.deRuiter@kampen.nl.

Wetenswaardigheden rondom thema eenzaamheid

Eenzaamheid onder jongeren

Interview over eenzaamheid met Roos

18 jaar en eenzaam: Roos uit Kampen weet hoe dat voelt (én wist het te overwinnen) | Het beste van de Stentor | destentor.nl

In 2020 is er door de GGD IJsselland onderzoek gedaan naar eenzaamheid onder jong volwassen. Je leest hier meer over in de factsheet die je hier kunt downloaden.

FF buurten Vermuydenstraat, Flevowijk

Afgelopen maart zijn de bewoners van de Vermuydenstraat in de Flevowijk bevraagd over het leven in de wijk door middel van een enquête. De uitkomsten hiervan zijn te zien via de onderstaande videolink. De presentatie is in handen van Anne Marth Kuilder en Michel van Olst.

Link Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=KXzoMuL5NyM

Missen van een dierbare

Link naar de online informatiebijeenkomst ‘Het missen van een dierbare’: https://youtu.be/WCJBLKvJ5Us

Ondersteuningsmogelijkheid bij het missen van een dierbare:

Ontmoetingsplek begraafplaats Bovenbroek
De gastdames zijn aanwezig op maandag t/m donderdag van 10:00 uur tot 12:00 uur. Iedereen die een dierbare heeft verloren is welkom, ook als men geen connectie heeft met de begraafplaats. Het adres is: Bovenbroekseweg 4, 8265 VZ Kampen.

Tandemproject (maatjescontact voor steun bij Rouw en Verlies)
Aanmelden voor het tandemproject kan bij Petra Stevering via p.stevering@humanitas.nl of via (06) 578 810 49. Achtergrondinformatie is te vinden op:
https://www.humanitas.nl/afdeling/zwolle/activiteiten/tandem-kampen/
https://www.humanitas.nl/programmas/steun-bij-rouw/

Laat je inspireren “Een klein gebaar kan het verschil maken”

Bekijk deze filmpjes.