Kom erbij en doe mee … met de activiteiten van de Kom Erbij Week!

Vrijdag 27 september

SOLO Avond

Voor mensen zonder partner organiseren we ook in deze week een avond met een drankje en hapje. Live muziek brengt sfeer en je krijgt gelegenheid om in contact te komen met anderen.

Locatie: MFC Korteweg 4, Kampen vanaf 20.00 uur tot 24.00 uur

Zaterdag 28 september

Theatervoorstelling “Interne beslommeringen”

Een cabaretprogramma van Henk Boogaard die door autisme alles wat hij leest en gezegd wordt nogal letterlijk neemt, waardoor hij vooral veel last heeft van gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie. ‘Hoe gaat het?’, ‘Hoe is het?’, ‘Alles goed?’ en ‘Zo!?…leef jij nog?’, noemt Henk daarom ook Clichématige Contact Constructies (CCC’s). Daarentegen deelt hij ‘Fijne dag!’, ‘Succes!’, ‘Hou je haaks!’ en ‘Rij voorzichtig!’ weer in bij de MGGG’s, of te wel het Mee Geef Gewens Gedoe.

Locatie: Stadskazerne, Oudestraat 216 vanaf 15.00 tot 16.30 uur

Burendag IJsselmuiden

Het wordt gezellig bij de burendag in IJsselmuiden! Deze dag is door inwoners en organisaties voor alle ”buren” en belangstellenden uit IJsselmuiden en omgeving! We starten om 16.00 uur met workshops, sport en spel, bingo, springkussen, kunstroute etc. De deelname hieraan is gratis. Er is volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten met een hapje en een drankje. Hiervoor vragen we een kleine bijdrage.

Locatie: Het Lokaal en omgeving, Erfgenamenstraat 1c, IJsselmuiden. Tijd 16:00-20:00 uur

We zien elkaar!

Maandag 30 september

Zit fit gym

Bewegen op een speelse manier, waarbij alle spiergroepen aan bod komen. De oefeningen worden zittend op een stoel uitgevoerd…dus iedereen kan meedoen! Onder leiding van een gecertificeerd sportdocent Meer Bewegen voor Ouderen.

Gratis proefles (inclusief koffie/thee)

Locatie: woonzorgcomplex Amandelboom (3e etage), Wederiklaan 2, Kampen – van 15:30-16:30 uur

Dinsdag 1 oktober

Internetcafé

Heeft u vragen over het gebruik van de tablet of uw computer? Bijvoorbeeld over e-mail, internet of Windows 10? Kom dan naar het internetcafé in Kampen of IJsselmuiden en uw vragen worden beantwoord. Vrijwilligers van Seniorweb Kampen, onderdeel van Welzijn Kampen, zijn wekelijks aanwezig op:

Dinsdag van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek, Oudestraat 216 in Kampen (Stadskazerne, 1e verdieping in het leescafé)

Aanmelden is niet nodig. U kunt vrijblijvend binnenlopen en de (gratis) koffie staat klaar!

Woensdag 2 oktober

Gewoon een kop koffie!

Een kopje koffie of thee en als je zin hebt kan je een spelletje doen of gewoon een praatje maken

Locatie: Burgwal 58 ‘De Huiskamer’, Tijd: 13.30-15.30 uur

Donderdag 3 oktober

Heerlijk oud!

Een middag vol vermaak met hapjes & drankjes voor alle 55-plussers uit de gemeente Kampen. Met rad van fortuin, optreden Torenkoor, demonstratie hapjes maken (en proeven) en fotopresentatie Stadsarchief. Entree is gratis (inclusief koffie/thee), drankjes tegen betaling.

Locatie: MFC Korteweg 4, Kampen van 14:00-17:00 uur, inloop vanaf 13:00 uur

Vrijdag 4 oktober

Home-Start en het Mamacafé Kampen

Vind je het fijn om andere moeders te ontmoeten, lekker even de deur uit met je kinderen, ervaringen uitwisselen en iets te horen wat dieren voor jou en je kinderen kunnen betekenen? Kom dan op vrijdagmorgen naar de kinderboerderij Cantekleer. Vanaf 9.30-11.30 zitten we boven in de groepsruimte klaar met de koffie of thee. Kijk op onze Facebookpagina’s voor meer informatie over deze ochtend. Home-Start Kampen en Mamacafe Kampen. Aanmelden is niet nodig maar je kunt ons evt via een persoonlijk berichtje wel bereiken.

Ontmoeting en contact bij geWOON! in de buurt

Elkaar ontmoeten vinden wij belangrijk! Ontmoeten is het begin van veel meer. Om met elkaar in gesprek te komen, organiseren wij verrassende activiteiten. Een koffiecafé met zoete lekkernijen, een kleding ruilbeurs, bingo, zelf creatief schilderen en verkoop van onze zelfgemaakte spullen.

Locatie geWOON! in de buurt Lamoraal van Egmondstraat 2, Kampen. Van 13.30 uur tot 17.00 uur (vrije inloop)

Spelletjes avond bij Myosotis

Inloop vanaf 18:30 uur en om 19:00 uur starten wij met o.a. Rummikub, Sjoelen, Mens erger je niet, Triminos. Als u zelf nog een leuk spel heeft neem het mee wie weet zijn er altijd anderen die ook mee willen doen.

Waar: Restaurant van Myosotis Engelenbergplantsoen 3 In Kampen

Voor gezelligheid en vriendschap: bezoek het Tandem Vriendencafé

Heb je behoefte aan gezelligheid, contact of vriendschap, kom dan langs bij het Vriendencafé en ontmoet elkaar in een “huiskamer” sfeer. We drinken een kopje koffie/thee/frisdrank. Je kunt een praatje maken met anderen of een spelletje spelen. Wie weet ontstaat hier een vriendschap om ook buiten het café elkaar te treffen. Ook is er de mogelijkheid informatie te krijgen over de vriendenkringen, die kunnen helpen bij het aangaan van nieuwe vriendschappen.

Opgeven via vriendencafekampen@humanitas.nl, info: bel met 06-57881049 .

Locatie: De Huiskamer aan de Burgwal 58 te Kampen van 19.30 tot 22.00 uur. Deelname is gratis.

Zaterdag 5 oktober

Avond uit in ’t Ukien met de band Delta Rumble

Op zaterdag 5 oktober organiseert ’t Ukien samen met het Kom Erbij Week een avond uit met de band Delta Rumble! Delta Rumble is een blues band die is voortgekomen uit Bobby Bee & the B.J.’s.

Klik hier om een kaartje te kopen. Met kortingscode KomErBij2019 kun je een kaartje krijgen voor €5,-

Locatie: Cultureel podium ’t Ukien – Korteweg 4 te Kampen – vanaf 20.30 uur gaan de deuren open

Zondag 6 oktober

In kerkdiensten & samenkomsten aandacht voor Eenzaamheid

Stichting Present Kampen heeft ook in haar kerkelijk netwerk het thema Eenzaamheid onder de aandacht gebracht. Voorgangers en predikanten zijn gevraagd speciaal op deze zondag in de dienst aandacht te besteden aan het thema Eenzaamheid. Dit kan in de liturgie, Schriftlezing en verkondiging tot uiting komen.

Maandag 7 oktober

Maak kennis met Humanitas tijdens de Vrijwilligers Informatie Lunch

Zet je talent in om een ander tijdelijk te ondersteunen.

Er zijn helaas nog steeds veel mensen die er alleen voor staan, mensen die tussen wal en schip vallen en wat hulp kunnen gebruiken. Om hen te ondersteunen zoeken we vrijwilligers in de gemeente Kampen.

Bij Humanitas Kampen zijn vijftig vrijwilligers actief op het gebied van eenzaamheid, maatjescontact, vriendenkringen en vriendencafé, thuisadministratie en sinterklaasactie.

Meld je aan voor de Vrijwilligers Informatie Lunch! Aanmelden uiterlijk 3 oktober bij Petra Stevering via p.stevering@humanitas.nl of tel. 06-57881049

Locatie: Posthuus, Oudestraat 137 a – vanaf 11.45 tot 13.15 uur

Dinsdag 8 oktober

Meer weten over website erbijkampen.nl

De meeste mensen hebben behoefte aan contact en vriendschap. Niet voor iedereen is dit vanzelf sprekend. Er kunnen omstandigheden zijn waardoor het soms lastig is. Zoals, een scheiding, overlijden, ziekte. een beperking, of verlies van werk en vermindering van inkomen. Graag wil Humanitas mensen ondersteunen bij het leggen van contacten Er zijn veel activiteiten in Kampen waar aan mee kan doen en contacten kan leggen. Deze zijn te vinden op de site erbijkampen.nl . Voor meer informatie over de website en de activiteiten van Humanitas kom naar het inloopspreekuur.

Waar: Bibliotheek Kampen, Oudestraat 216 – Tijd 13.30-15.00 uur