Over Humanitas

Humanitas is sinds 2016 in Kampen initiatiefnemer van het Kom erbij Festival in de landelijke week tegen de eenzaamheid.

Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem waar op dit moment volop aandacht voor is. Niemand in Kampen hoeft eenzaam te zijn. Daarom werken we nauw samen met andere organisaties om de eenzaamheid in Kampen aan te pakken.

Wij zijn initiatiefnemer voor het vormen van een lokale ‘Coalitie Kampen tegen eenzaamheid’. We zijn blij dat wethouder, Jan Peter van de Sluis, in juni 2019 zijn bestuurlijke commitment heeft gegeven. Met ondersteuning van het ministerie van VWS is er een plan van aanpak gemaakt en de aftrap (bekijk de video) van de coalitie was op 24 november 2020.

Over erbijkampen.nl

Humanitas Kampen vindt het belangrijk dat mensen die zich eenzaam voelen en/of aansluiting zoeken makkelijk kunnen vinden hoe en waar ze ondersteuning kunnen krijgen om de eenzaamheid aan te pakken. Informatie moet makkelijk en overzichtelijk te vinden zijn. Daarom hebben wij deze site gemaakt. We willen graag, in samenwerking met andere organisaties, deze site van relevante informatie voorzien. Mocht je tips hebben, geef het aan ons door.